Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste eiwitshakes

Alle categorieën VoetbalTop 5 beste sportvoedingEnergie Repen

Voor veel sporters is het vaste prik om na een training of een wedstrijd een eiwitshake te nemen. En geef ze eens ongelijk! De proteïne in deze shakes draagt bij aan het herstel en ondersteunt bovendien de groei van de spieren. Dankzij de grote vraag naar eiwitshakes en andere herstelsupplementen, gaat de ontwikkeling razendsnel en worden er steeds nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. Zo zijn er al speciale recoveryshakes, met de ideale verhouding van eiwitten en koolhydraten, voor duursporters. Ook komen er steeds meer eiwitshakes van plantaardige eiwitten op de markt, zodat de vegetarische en veganistische sporters meer keuze hebben. Ben je op zoek naar een eiwitshake dat bij jou past, maar weet je nog niet welke je moet kiezen? Om je een beetje te helpen bij de keuze, vind je hieronder mijn vijf favorieten.

1. Amacx Protein Deluxe

De Amacx Protein Deluxe is te koop in drie verschillende smaken en bevat ongeveer 27 gram eiwitten per portie. Het voornaamste ingrediënt is whey-eiwit, waardoor deze eiwitshake ook goed binnen een vegetarisch dieet past. Je kan deze shake met melk klaarmaken, maar dat is zeker niet nodig. Want ook met water zijn alle drie de smaken heerlijk. Hoewel de banaan en vanille zeker geen straf zijn, kies ik zelf toch het liefste voor een aardbeishake. Wanneer ik die na het sporten uit de koelkast haal, heb ik altijd het idee dat ik een milkshake aan het drinken ben. En dat is altijd een lekker na een zware training!

2. SiS Overnight Protein

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van de SiS Overnight Protein had gehoord, totdat ik het voorbij hoorde komen in de podcast Live Slow Ride Fast van Laurens ten Dam. Hierin vertelde hij over een eiwitshake die hij kon omtoveren in een chocolademousse. En dat moest ik natuurlijk proberen! Klaarmaken is heel makkelijk. In plaats van 250 ml water, voeg je maar 125 ml water aan de 35 gram poeder toe. Mix het totdat het een egale substantie is, zet het een uurtje in de koelkast en klaar is de chocolademousse. Het is helaas niet helemaal te vergelijken met de toetjes die in de supermarkt te koop zijn, maar het is wel een heerlijke manier om een eiwitshake klaar te maken. Overigens vind ik het met deze koude en donkere dagen ook erg lekker om de Overnight Protein klaar te maken en even op te warmen. Dan heb je een heerlijk warm drankje voor het slapen gaan.

Maar waarom drink je de Overnight Protein voordat je naar bed gaat? Hoewel wij ’s nachts slapen, blijft het lichaam altijd actief. Voldoende rust draagt, net als voldoende eiwitten, bij aan het herstel van onze spieren. Daarom is er een theorie dat het lichaam iedere drie tot vier uur eiwitten zou moeten binnenkrijgen, maar dat is lastig terwijl je slaapt. SIS Overnight Protein bevat ongeveer 27 gram proteïne per portie en dat is volgens de makers voldoende om de nacht door te komen en bovendien bij te dragen aan een goed herstel.

3. Virtuoos Whey Recovery Gold

De Whey Recovery Gold van Virtuoos wordt in Nederland gemaakt en verwerkt uit verse Nederlandse melk. Het belangrijkste ingrediënt, Nutri Whey 800I, bestaat voor tachtig procent uit puur eiwit. Hierdoor krijg je met één dosering 30 gram eiwitten binnen, terwijl het product toch maar 117 calorieën bevat. Daarnaast is Whey Recovery Gold volgens de dopingnormen geproduceerd en dus NZVT gecertificeerd. Dat betekent dat ook een topsporter zonder problemen dit eiwitsupplement kan gebruiken.

4. Maxim Protein & Recovery Shake

Net als de bij de Amacx Protein Deluxe is de aardbeiensmaak van de Maxim Protein & Recovery Shake mijn favoriet. Eén portie bevat ongeveer 20 gram proteïne en kan worden bereid als recoveryshake of eiwitshake. Wanneer je het poeder met koud water mengt, wordt het een eiwitshake en draagt het bij aan het spierherstel na bijvoorbeeld een zware krachttraining. Heb je er net een lange duurloop of zware wedstrijd opzitten? Vervang het water dan voor magere melk en mix het met een banaan in de blender tot een lekkere recoveryshake. Daarmee vul je dan meteen je koolhydraat- en eiwitreserves aan.

5. Qwin 100% Whey Protein

Het merk QWIN zullen de meeste sporters kennen van hun sportdrank Peptiplus, maar dat is niet het enige sportvoedingsproduct dat ze produceren. Ook de 100% whey protein komt van dit merk en is populair onder sporters. Deze eiwitshake is samengesteld uit Whey Proteine Concentraat, Whey Proteine Isolaat en Whey Proteine Hydrolisaat en past daarom goed in een vegetarisch dieet. Het wordt verkocht in de smaken aardbei en vanille. Ook de 100% Whey Protein is NZVT gecertificeerd en is dus geschikt voor alle team-, kracht- en duursporters.

Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact