Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

PowerBar – Tour de France

Alle categorieën VoedingsadviesMerkenVoedingsschema hardlopen

Volgende week, 7 juli 2018, is het weer zover. Frankrijk staat weer 3 weken lang in het teken van wielrennen. Tijdens deze 105e editie van de Tour de France zal door 22 teams gestreden worden voor de winst van de verschillende etappes, met natuurlijk de eindzege als ultiem doel.

Wat verbruikt een professionele renner tijdens de Tour de France

Om zo’n lange periode op de top van het kunnen te presteren is naast een goede voorbereiding en materiaal van hoge kwaliteit een derde aspect belangrijk; voeding. Goede basisvoeding aangevuld met specifieke sportvoeding welteverstaan, die naast kwalitatief hoogwaardig vooral in zeer grote volumes beschikbaar moet zijn. Wist je namelijk dat een deelnemer aan de Tour de France gemiddeld 5.000 tot 6.000 kilocalorieën verbruikt per etappe? Dat is zo’n 125.000 kilocalorieën voor de 3 weken durende Tour!

Ter illustratie; om aan deze energie te komen zou een renner de volgende producten per dag moeten eten:

  • 57 bananen, of
  • 121 broccoli ’s, of
  • 240 wortels, of
  • 25 candy bars, of
  • 10 hamburgers

Al deze voedingsmiddelen zijn lastig om in de benodigde hoeveelheden binnen te krijgen (naast de vraag hoe gezond dit is), vandaar het belang van de combinatie tussen basisvoeding en sportvoeding. Om de renners van de juiste sportvoeding te voorzien is PowerBar al jaren official supplier. Benieuwd wat er jaarlijks naar Frankrijk wordt afgestuurd?

Voeding – Tour de France

PowerBar - Tour de France
Geschreven door PowerBarNL Nutrisense

NutriSense heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ervaren speler in de (sport)voedingsbranche. Met merken als PowerBar & QWIN richten zij zich op topsporters, recreatieve sporters en de moderne actieve gezondheidsbewuste consument.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact