Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Herstel wielrennen

Alle categorieën VoetbalTop 5 beste sportvoedingVoedingsschema triathlon

De marathonschaatssters van Team Mastermind hebben een zwaar trainingskamp achter de rug in Oostenrijk. Herstel is dan erg essentieel om de volgende dag weer fit op de fiets te stappen. Niet alleen tijdens wedstrijden of trainingen is voeding belangrijk, vóóral ook voor en na jouw training en/of wedstrijd. Mastermind legt uit hoe zij optimaal herstellen!


Eiwitten en herstel

Niet alleen tijdens je training of wedstrijd is voeding erg belangrijk. Ook na een zware en/of lange training moet je zo snel mogelijk voldoende koolhydraten en eiwitten aanvullen. Dit kan het beste door naast je normale eten (een lekkere lunch met brood en gebakken ei bijvoorbeeld) een herstelshake te nemen. Zelf vind ik (Emma) de smaak tropical het lekkerst. Na een zware krachttraining kies ik voor de Amacx Protein Deluxe. Hierin zitten veel eiwitten wat ervoor zorgt dat je ondersteunt wordt tijdens het herstel van jouw spieren, maar weinig koolhydraten. Bij een krachttraining verbruik je niet zoveel koolhydraten, maar wordt er wel veel (bedoelde) spierschade aangebracht, waardoor eiwitten extra belangrijk zijn.

Buiten de kant en klare producten van Duursport, vinden wij het maar al te leuk om ergens een koffiestop te doen met een stukje taart of zelf aan de slag te gaan met de Proteïn Deluxe in baksels. Onze favoriet: bananenbrood met de Protein Deluxe van Amacx in de smaak vanille. Hij geeft je bananenbrood net nog even wat extra smaak en eiwitten (fijn voor het herstel). Chantal heeft hem tijdens het kamp nog gemaakt. Ons recept? Je leest hem hier onder.

Herstel - wielrennen

Ingrediënten voor eiwitrijk bananenbrood:

50 gram havermout
50 gram zelfrijzend bakmeel
3 bananen
3 eieren
2 appels
2 handjes rozijnen
2 handjes ongezouten noten
2 scoops vanille eiwitpoeder (Protein Deluxe van Amacx)
1 theelepel kaneel
snufje zout
Eventueel: druppeltje vanille extract om de smaak wat te versterken


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Prak met een vork- of pureer met een staafmixer de bananen.
  3. Voeg vervolgens de havermout, zelfrijzend bakmeel, eieren, kaneel, zout en eiwitpoeder toe en roer goed door elkaar. Het beslag moet een beetje smeuïg blijven. Als dit niet zo is, moet je een scheutje water toevoegen.
  4. Schil en snijd de appels in kleine stukjes.
  5. Voeg de stukjes appel en rozijnen toe aan het beslag.
  6. Hak de noten grof.
  7. Doe het mengsel in een cakeblik met bakpapier en bak het bananenbrood in zo’n 45 minuten gaar. Je kunt dit controleren door met een vork of satéprikker erin te prikken. Als er geen beslag aan blijft zitten is je bananenbrood ready.
  8. Eetsmakelijk!

Benieuwd hoe de Mastermind Ladies omgaan met sportvoeding tijdens de inspanning? Lees dit in hun blog over Sportvoeding & Wielrennen!

Geschreven door Team Mastermind

Team Mastermind is een damesmarathonteam uit de landelijke Dames Topdivisie. De vier dames trainen zowel zomers als in de winter keihard om alles uit zichzelf te halen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact